Youtube SEO Teknikleri

YouTube SEO

İçindekiler

Yaptığım YouTube SEO analizleri sonucunda bazı sıralama kriterlerini elde edebildim. YouTube’da izlenme sayısı nasıl arttırılır? YouTube sıralama kriterleri nelerdir? Bu soruların cevapları içeriğimizde yer alıyor. Bu teknikleri kullanarak tek videoda organik olarak 2 milyondan fazla izlenme elde edebildim. Alt taraftaki videonun istatistiklerine bakın.

Ayrıca kanala bakarsanız 600.000’den fazla izlenme elde ettiğim videolar da mevcuttur. İçeriğimizde video yükleyin, başlık yazın, açıklama yazın gibi düz mantıklardan ziyade ileri düzey teknikleri paylaşıyor olacağım. Babanız keşfetse bu teknikleri paylaşmaz 🙂 Bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum. Bu algoritma %100 doğrudur demiyorum, test etmek sizlerin elinde. Bu teknikleri kullanarak izlenme sayılarınızı arttıracağınızdan eminim.

YouTube Sıralama Kriterleri

(Önem sırasina göre sıralandırılmıştır)

Anahtar Kelime İle Eşleşen Title

Video başlığı YouTube SEO için en önemli kriterlerdir. Başlıkta çok fazla kelime yer alması, hiçbir kelimede çıkamayacağınız anlamına gelir. Bir cümlelik videoyu anlatan ve izlemeye ikna eden başlık kullanmanız ideal olacaktır. Rakiplerin kullanmış olduğu başlıklardan esinlenin. İdeal kelime sayısı diye bir şey yok. Yazmış olmak için yazmayın.

Anahtar Kelime İle Eşleşen Description

Yüklediğiniz videolara mutlaka açıklama ekleyin. Burada video içeriğini anlatın. Her videoya kopyala yapıştır yaptığınız description YouTube tarafında değersizdir. Description için ideal kelime sayısı mevcuttur. Ne kadar uzun ve özgün o kadar iyi.

Çevirilerin Yapılmış Olması

Kullanıcının kullandığı YouTube diline göre başlık ve açıklama oluşturabilirsiniz. En azından 2 dil ile başlık, description ve altyazı ekleyin.

Video Etiketleri

Sene 2018 olmasına rağmen her video için etiket girebileceğiniz bir alan mevcut. Bu YouTube’un bize bir kıyağıdır. Google web sonuçları için etiket sistemini çoktan bıraktı. YouTube’dada kalkacağından eminim. Kalkmadan yetişin..

Kanal Etiketleri

Kanalınız belli bir kategoride yayın yapıyorsa, mutlaka kanal için de etiket belirtin.

Küçük Resmin Anahtar Kelimeyle Eşleşmesi

Google’ın yapay zeka botu (RankBrain) YouTube’a özel olarak görsellerin ne ile alakalı olduğunu ve ne olduğunu tanımlayabiliyor.

Video İzlenme Sayısı

Video fake izlenmeler haricinde sosyal medya, haber, organik şekilde gelen izlenme sayılarının arama görünürlüğü açısından değeri var.

Kanal Aboneleri Sayısı

Düzenli sizi takip eden ve size bağlılığını sürdüren aboneleriniz +SEO olarak geri dönüyor.

Oynatma Listeleri

Videonuz başkaları tarafından oynatma listelerine dahil edildiyse, bu sizler için çok büyük artı olacaktır.

Beğeni Sayısı

Videoyu izleyip, beğenen kullanıcıların +ları sizler için çok değerli. Düz mantıkla kankalara likelatırız, like satın alırız demeyin. Google sizden çok daha zeki. Videonun izlenme süresine göre gerçek bir beğeni gönderip göndermediniğinizi öngörebilir. Üstelik bu sadece izlenme süresine göre değildir. Bu yüzden manipüle etmeye çalışmayın.

Yorumlar

Videonuza gelen organik yorumlar, yorumların içinde geçen anahtar kelimeler organik sıralamanızı yükseltecektir. Yorum almaya çalışabilirsiniz. Video içinde ses ile söyleyebilir yada sosyal medyadaki arkadaşlarınızdan rica edebilirsiniz. Yorumun niteliği yok ise Google botları tarafından tespit edileceğini unutmayın.

Kanal İzlenme Sayısı

Eklediği her video yüksek izlenme sayısı olan otoriter kanalların arama motorlarında görünürlüğü yüksek olacaktır.

Videoyu Embed İle Yayınlayan veya Link Veren Site Sayısı

Yüklediğiniz videoları sosyal mecralarda ve web sitelerinde paylaşılması sıralama sonucunuzu yükseltecektir.

İzlenme Süresi

3 dakikalık bir videonun 30 dakika izlenmesi (bir kullanıcının birden fazla izlemesi) YouTube sonuçlarında pozitif etkiler yaratacaktır.

Günlük Ortalama İzlenme Sayısı

Videolarınızı günlük düzenli şekilde izleyen kullanıcıların sizler için değeri büyük.

Yayın Tarihi

Yayın tarihi yeni olan videolar YouTube tarafında değerini koruyor.

Bonus: YouTube Analytics kullanmayı ihmal etmeyin. Videolarınızı YouTube Analytics kullanaral analiz edebilirsiniz. Kimler nereden izliyor, hangi aramalardan izleniyor, hangi videoların sağında çıkıyor, abone dönüş oranı gibi çok değerli metrikler veriyor.

Sayfa Puanı
Bu sayfayı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

One thought on “Youtube SEO Teknikleri

  1. Bazılarını yapıyordum ancak çok değerli bilgiler var. Semrush ve ahrefs gibi keyword analiz yerlerinden de keyword bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir