SemReq Olarak sizlere Google tabanlı olarak SEO Yapımı ve SEO tekniklerinden bahsetmek istiyoruz Seo nasıl yapılır? sorusuna cevap olarak iyi bir kaynak olması dileğiyle. Google’ın yapay zeka algoritmasına verilen isim RankBrain’dir. Bu algoritma insan beyni gibi düşünmeye odaklanır. Google’a her gün %15 oranında yeni arama sorguları yapılıyor bu sorguları yapan kullanıcılara en doğru içeriği sunabilmek Google artık insan gibi karar veriyor. Özetlemek gerekirse bilgisayarların insan davranışını taklit etmesi demektir. Google algoritmaları sorduğumuz karmaşık sorulara en etkili cevapları sunabilmek için her an geliştiriliyor. Bu bir iki aydır geliştirilen bir teknoloji değil. Bundan nasıl bu kadar eminsiniz diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Google CEO’su Larry Page 2014 yılında TED konuşmalarında Google nereye gidiyor sorusuna şu cevabı vermişti: Her şeyi bulabileceğiniz ve soru sorabileceğiniz kişisel asistanınız olacak. Yapay zekayı en çok Google algoritmalarına dahil etmek istiyoruz. Özetlemek gerekirse Google gibi düşünün terimi tarih oldu. İnsan gibi düşünün, botları kandırmayın.
Yerel hedefleri kaçırmayın.
Yerel seo yıllardır yanlış anlaşılıyor ve Google kandırılmaya çalışılıyor. Bu tarz sitelerin ceza alması çok uzak görünmüyor. Her geçen gün ceza alan siteler çoğalıyor. Hizmet vermediğiniz bölgelere Yerel SEO yapmak saçma ve etkisiz görünüyor. Ama hizmet verdiğiniz bölgeye SEO çalışması yapmak mantıklı ve etkili olmaktadır.
Yerel seo için kullanabileceğiniz 4 teknik:
Google My Business listesine katılmak.
Yerel bölgeyi hedefleyen Google+ sayfaları açmak.
AdWords yatırımlarınızda yerel bölgeleri unutmamak.
Yerel telefon numarası ve yerel adres.
—
İleri düzey optimizasyon süreçlerinde yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz. Google başta olmak üzere arama motorları sitelerimizi her an geliştirdikleri algoritmalara göre sıralarlar. Bu sıralama o algoritmaları dinlemek ve uygulamakla kazanılır. Eğer gerçekten uzmanlık alanınızda bir web siteniz ve içeriğiniz varsa sitenizi bulunabilir hale getirmek için çeşitli tekniklere ihtiyaç duyarsınız. Bu tekniklerle birlikte uzmanlığınızı harmanlarsanız arama motorlarında yukarıda yer almamanız için hiçbir sebep yok. Ben bunların hiçbiri ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız sizleri BU sayfaya davet ediyoruz.
Daha fazla uzatmadan 5 ileri düzey seo tekniği sizler için geliyor.
Kodlama hataları bırakmayın.
W3C web’in standartlarını belirleyen bir oluşumdur. Bu oluşumun temel hedefi sitemizin HTML çıktıklarını analiz edererek kodlama hatalarını düzeltmesidir. Bu standartların korunması ve hataların bırakılmaması arama motoru optimizasyonu için çok önemlidir. Web sayfalarının ilk sayfalara yükselebilmesi için bütün tarayıcılarda bozulmadan, kodlama hataları bırakmadan çalışmalıdır. Aynı şekilde flash ile dizayn edilen web sitesi devri tarih olmuştur. Google Chrome 55. versiyon ile Flash desteğini tamamen kaldırdı. 1 ocak 2017 tarihinden itibaren de AdWords’de flash desteği kullanılmayacak. Bunun yerine daha güvenli ve stabil olan HTML5 kullanılacak. Google hareketli Doodle’ları uzun zamandır HTML5 ile dizayn ediliyor. Bu öngörüyü uzun zaman önce yapmıştım. Sitelerimizin bu standartlara uyup uymadığını kontrol edebilmek için http://validator.w3.org/ adresini kullanabilirsiniz.
Google’ı kandırmaya çalışmayın.
Google’ın yapay zeka algoritmasına verilen isim RankBrain’dir. Bu algoritma insan beyni gibi düşünmeye odaklanır. Google’a her gün %15 oranında yeni arama sorguları yapılıyor bu sorguları yapan kullanıcılara en doğru içeriği sunabilmek Google artık insan gibi karar veriyor. Özetlemek gerekirse bilgisayarların insan davranışını taklit etmesi demektir. Google algoritmaları sorduğumuz karmaşık sorulara en etkili cevapları sunabilmek için her an geliştiriliyor. Bu bir iki aydır geliştirilen bir teknoloji değil. Bundan nasıl bu kadar eminsiniz diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Google CEO’su Larry Page 2014 yılında TED konuşmalarında Google nereye gidiyor sorusuna şu cevabı vermişti: “Her şeyi bulabileceğiniz ve soru sorabileceğiniz kişisel asistanınız olacak. Yapay zekayı en çok Google algoritmalarına dahil etmek istiyoruz.” Özetlemek gerekirse Google gibi düşünün terimi tarih oldu. İnsan gibi düşünün, botları kandırmayın.
Mobil iyileştirmeler gerçekleştirin.
Geçtiğimiz yıllarda Mobil SEO’ya hak ettiği önem verilmiyordu. Şimdi elimizdeki verilere bakarsak %50’den fazla trafik Mobil’den geliyor. Mobil uyumu gerçekleştirmek artık bir SEO tekniği olmaktan çıktı ve zorunluluk haline geldi. Mobil alanda sitenizi Google Mobil Uyumluluk Testi yapın. Mobil kullanıcı deneyimini arttırın.
İçerik-kod uyumuna dikkat edin.
Arama motorları web’de içeriklere text olarak bakıyor. Bu demek oluyor ki arama motoru botları sitelerimizin kod tarafında hatalar ve zararlı yazılımlar hariç görselleri okumuyor, hareketli imajlarla uğraşmıyor. Bunu arttırmak için HTML tabloları yerine CSS tabloları kullanmalıyız. Bir web sitesindeki içerik kod oranı %25’den aşşağı olmamalı, %70’in üstüne çıkmamalıdır. İçerik kod oranını http://smallseotools.com/code-to-text-ratio-checker/ adresinden sorgulayabilirsiniz.
- Gereksiz ve çalışmayan kodları kaldırın.
- Boşlukları temizleyin.
- Resim boyutlarınızı optimize edin.
- Flash dosyalarını silin.
- Eğer varsa görünmeyen gizli metinleri ve linkleri temizleyin.
- Sitede Widget kullanımına başlayın.
- Tekrarlanan menü bağlantılarını kaldırın.
- Tam bağlantı yerine kısa bağlantılar kullanın.
SemReq.com için içerik kod oranı şu şekilde görünüyor.
Site hızını arttırın.
Site hızını arttırmak aramalarda bulunabilir olmanın gerekliliklerinden biridir. Bu bir lüks değil, zorunluluk haline geldi. Kullanıcıların internet hızını değiştiremeyeceğimize göre, sitelerimizin hızını arttırmamız gerekiyor.
Site hızını arttırmak için bir kaç teknik ile makalemizi bitiriyoruz.
- Sıkıştırma tekniklerini kullanmak örn : Gzip.
- Sürekli gelen ziyaretçiler için önbellek oluşturmak.
- İnternet servis sağlayıcınızın çalıştığımız lokasyonda olması.
- Cloud server sistemlerine geçiş yapmak.
- Java Script ve Css dosyalarını birleştirmek.
- Css sprite tekniği ile sitede yer alan görselleri birleştirmek.
- Valid Html kodları kullanmak, Html5 geçişleri yapmak.
- Sunucuları optimizasyon yapmak.
- Hızlandırılmış mobil sayfalar (AMP) kullanmak.